Sobre Ciència Oberta

Introducció

Ciència Oberta-Open Science és una associació d’estudiants universitaris sense ànim de lucre, fundada el 2008 a la Facultat de Biologia de la UB, amb la intenció d’apropar la ciència i el medi ambient a la societat a través d’un llenguatge fresc, directe i clar.

La idea sorgeix de la necessitat de crear canals de comunicació entre el llenguatge científic i la gent. Que el coneixement arribi a tots.

Objectiu

Per aquesta raó, el principal objectiu de Ciència Oberta és promoure la recerca, la divulgació i l’educació de les ciències i del medi ambient mitjançant xerrades, debats, conferències, seminaris, articles i exposicions, entre altres, que impliquin la comunitat científica i el públic en un feed-back.

Per a això utilitzarem estratègies d’innovació contínua en la recerca de sistemes comunicatius que facilitin que el llenguatge científic arribi de manera més fluida i nítida.

D’altra banda, també fomentem la col.laboració amb altres projectes i disciplines, com l’art, enriquint el missatge, demostrant de la ciència no és quelcom aïllat que pertany a una minoria, sinó que s’amaga darrere de cada cosa que veiem, fins i tot en nosaltres mateixos, el nostre cos, el nostre cervell…Som ciència, sense saber-ho.

Plataformes, formats i suports

Ens interessen les produccions transmèdia. Per això, el web 2.0, els audiovisuals, les publicacions, les xarxes socials i els metaversos (virtual worlds) o els videojocs són algunes de les plataformes i suports que estem fent servir, experimentant i explorant com canals divulgatius i educatius. Un exemple és el projecte Open Science en el metavers Second Life.

 

http://www.cienciaoberta.tk/

Channels Of Communication and divulgation for Science in Virtual Worlds, Open Science Group Project

*Sci-O* El Diario de Ciència Oberta

Twitter Icon bluebird

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s